PSD-ul a introdus pensiile speciale. Coalitia PNL-USRPLUS-UDMR trebuie sa le desfiinteze!

Loading

 Peste 185.000 de români fac parte dintr-un paradis al privilegiaților, încasând lunar faimoasele ‘’pensii speciale’’. Cea mai mare astfel de pensie este de 77.000 lei/lună (15.400€/lună). Asta se întamplă într-o tară în care 1,9 milioane de români au pensii de cel mult 1.000 de lei, aceștia reprezentând 40% din totalul pensionarilor din România.

 Începand cu Adrian Năstase şi continuând cu regimurile lui Tăriceanu ş Băsescu, guvernele și parlamentele au inventat noi și noi pensii speciale, mărind astfel considerabil categoria privilegiaților.

 Doar eliminarea pensiilor parlamentarilor legiferată până în prezent NU poate fi considerată o soluție a acestei probleme, ele reprezentand doar 1,38% din totalul pensiilor speciale.

 Această inechitate socială trebuie să înceteze. Şi se poate face. 7 dintre principalele 8 tipuri de pensii speciale pe care statul român le plătește în momentul de față au fost eliminate prin lege in anul 2010 DAR reintroduse, în 2015, de PSD-ul lui Victor Ponta și Liviu Dragnea.

 Chiar şi Curtea Constituțională a acceptat în 2010 suprimarea acestora. Există și hotărâri pronunțate de către CEDO care au spus că tăierea lor a fost legitimă.

 A sosit timpul ca printr-un proiect de lege serios, trecut prin Parlament de către actuala majoritate parlamentară, să se elimine aceste privilegii.

 Astfel, Platforma EuRoCivica susţine iniţiativa ‘’Tăiați pensiile speciale – Hai la protest!’’, promovată de organizațiille civice Declic și Corupția Ucide.

 De data aceasta, Guvernul și Parlamentul pot îndrepta lucrurile, odată pentru totdeauna!

Posted in Comunicate de presă.