Membrii Platformei EuRoCivica, in fata Parchetului General pentru a protesta fata de tergiversarea dosarului 10 August

Loading

 10 august 2021 – Au trecut 3 ani de la abuzurile declanşate de Jandarmerie, la instigarea unor politicieni care doreau să transforme România într-un stat autoritarist, profund corupt, lipsit de drepturi şi libertăţi. Mobilizarea sublimă a societăţii civice, atitudinea paşnica a membrilor săi, a fost întâmpinată cu ură şi violenţă de către o putere politică lipsită de scrupule, gata să sacrifice democraţia pentru a-şi întreţine status qou-ul de castă privilegiată. Agresiunile brutale ale jandarmilor, bine manipulaţi de capii pesedişti, n-au fost nici până astăzi sancţionate de justiţie. La fel ca alte dosare ce afectează sistemul, dosarul “10 august” e hârtia de turnesol a unui sistem judiciar ce aşteaptă să fie independent în faţa clasei politice şi a intereselor economice de clan.
 În data de 10 august 2021 Platforma EuRoCivica a organizat un protest în faţa Parchetului Militar pentru a semnala faptul că Justitia continuă să fie supusă, incapabilă să iasa de sub zodia nefastă a unei mafii transpartinice. De asemenea, ne-am intalnit şi cu procurorul prim adjunct militar, domnul Bogdan LICU, căruia i-am transmis mesajul nostru şi îngrijorările legate de incapacitatea magistraţilor de-a aduce în faţa unei instanţe ilegalităţile produse în 10 august 2018.
 10 august, rămâne din pacate, un punct de referinţă în efortul societăţii civile de-a transforma această ţară într-un spaţiu al democraţiei, al statului de drept şi al unei justiţii independente. Această dată ne va aduce aminte permanent efortul pe care trebuie să-l depunem mereu pentru ca democraţia să existe iar societatea în care trăim să fie cţt mai aproape de nevoile noastre.

Galerie Foto Parchet si Piata Victoriei

La iesirea delegatiei de la Procurorul prim adjunct

Seara, la B1 TV

Posted in Articole de presă.